Kemalangan ngeri 10-10-10

Keadaan bas yang remuk dan hancur.
10 Oktober 2010 bukan sahaja menjadi tarikh keramat untuk pasangan angkasawan negara tetapi juga tarikh yang menjadi ingatan untuk peristiwa ngeri bagi kemalangan maut di lebuhraya Utara-Selatan. Bas yang hilang kawalan seterusnya merempuh penghadang jalan dan melanting ke laluan bertentangan telah menghempap 3 buah kereta, melanggar sebuah van dan dilanggar sebuah bas JKM.

10 penumpang dan pemandu bas ekspres maut, seorang pemandu van dan seorang lagi pemandu Honda Accord juga maut di tempat kejadian. 40 yang lain cedera ringan dan ada yang parah.

Aku tidak sanggup untuk berkongsi gambar-gambar dan video yang ngeri di blog ini. Aku yang melihat melalui skrin komputer pun sudah tidak lalu makan dan tidak dapat tidur malam selepas melihat gambar-gambar ngeri tersebut.

Diceritakan mayat bergelimpangan di merata tempat atas lebuh raya. Ada yang tersepit, putus tangan, pecah kepala dan hancur bahagian badan. Mungkin ini kejadian paling ngeri dalam sejarah Negara.

Beringatlah di jalan raya, jangan kerana kelalaian kita maka orang lain yang tidak bersalah turut terkorban. Kalau tidak mahu fikirkan diri sendiri pun maka fikirkan orang lain.

Al-Fatihah buat keluarga mangsa yang beragama Islam.

Comments

Popular posts from this blog

Sultan Kelantan bakal berkahwin

Kena pancung kepala

BEN ASHAARI Gegar lagi!

Pelombong emas di Chile

Tunku Minta Melayu Hapuskan UMNO