Tarikh pilihan raya umum ke-13 pada 11-11-11?

Hari ini Datuk Seri Najib Razak bersiaran secara lansung di Radio Hot FM dan 8TV. Apa yang menariknya beliau mencetuskan isu ada yang mengatakan tarikh pilihanraya ke-13 pada 11 November 2011.

Walaubagaimanapun beliau tidak memberi kata putus tentang tarikh itu mahupun menafikan kebenarannya. Semuanya menjadi teka-teki.

Memang betul la ramai orang cakap pilihanraya akan dijalankan pada tahun ini. Ada kawan aku cakap kalau BN menang besar di Sarawak maka pilihanraya akan dibuat pada akhir tahun ini. Kalau BN menang tipis pilihan raya Sarawak maka akan diadakan secepat mungkin.

Tetapi Pilihanraya Sarawak baru ni nak kata menang besar pun tidak nak kata menang tipis pun tidak. Jadi tak tahulah bila tarikh sebenar. Yang penting, tahun ni PRU memang confirm.

Dengar cerita jugak kerajaan akan naikkan elaun kaikatangan awam sebelum PRU. Yelah, sebab nak lawan janji pembangkang yang akan naikkan gaji jika dapat memerintah Malaysia. Bestnya!

Korang dah daftar mengundi ker? Kalau belum cepat-cepatlah..Nanti tak sempat nak mengundi tahun ni.
------------------------------------------
Sumber:

Comments

hans said…
owh
serius?
wah
kalau betul
1st time la nak mengundi
:-)
cik bunga dtg singgah BW blog kamo ^^


Mai ar singgah sini, mai arr..mai arr... heheh :)
Buat sunitkan BOTOX pada blog, yeahhh! cantik dah. heheh, Jemput masuk.. :)
Alan Rizque said…
Sama la kita hans..

Dah melawat cik bunga punya blog..memang cantik design baru ni..
mykhalis said…
boleh juga..naikkan harga minyak pulak lepas tue
Alan Rizque said…
MyKhalis..bukan setakat minyak jer naik..barang lain pun akan naik..hehe

Popular posts from this blog

Sultan Kelantan bakal berkahwin

Dibaham harimau dan singa

Kena pancung kepala

3 kisah pentingkan diri sendiri

Sultan Osman Gazi pengasas Othmaniyyah