Aku menangis kerana dia

Semasa aku melayari dinding Facebook rakan-rakan, maka terjumpa satu video yang membuatkan aku menitis sedikit air mata. Air mata kerinduan..

Tengok video di bawah ni..Tumpukan sepenuh perhatian..jangan bagi orang kacau..kalau ada headphone guna headphone..kalau boleh tengok sorang-sorang..Video ni hanya ambil masa 8.54 minit jer..semoga sekelumit masa yang kita luangkan ini akan dihisab oleh Allah..


Macam mana? Adakah anda berjaya menangis sebab rindukan Rasulullah? Kalau tak berjaya cuba lagi..kalau boleh biar sekali seumur hidup kita pernah menangis kerana rindukan Rasulullah..

Daripada satu kajian. Air mata berkualiti hanya ada lima:

1. Air mata ketika taubat.
2. Air mata ketika munajat.
3. Air mata ketika mengingati Tuhan, Nabi dan Rasul.
4. Air mata ketika rasa syukur.
5. Air mata ketika rasa bahagia.

Aku insaf..Aku bersyukur kerana aku pernah menangis kerana DIA..

Comments

xazryx said…
alhamdullilah .
Alan Rizque said…
Alhamdulillah xazryx...
fyna said…
alhamdulillah..






jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/
Alan Rizque said…
Thanks fyna sudi singgah dan follow..
Dah singgah dan follow you back..

Popular posts from this blog

Sultan Kelantan bakal berkahwin

Apabila agama dipersenda

Negara hidup beragama lebih rendah kadar bunuh diri

Dibaham harimau dan singa

Apabila bapa sanggup noda anak sendiri